Συνέντευξη με τον Executive Chef Παύλο Κυριάκη!

Συνέντευξη με τον Executive Chef Παύλο Κυριάκη!
by rota_minimarket

Συνέντευξη με τον Executive Chef  Παύλο Κυριάκη !

Οι τάσεις στην ελληνική εστίαση δείχνουν μία στροφή της δημιουργικής κουζίνας  προς την ελληνική μαγειρική παράδοση και τις τοπικές κουζίνες. Πόσο πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η διαπίστωση ?

Το μεγαλύτερο μέρος της νέας γενιάς των σεφ είναι γεγονός ότι έχουν βασίσει τα μενού τους και την μαγειρική τους στην ελληνική μαγειρική παράδοση και τις τοπικές κουζίνες. Αυτό θα το διαπιστώσετε αν επισκεφθείτε τα εστιατόρια στα οποία εργάζονται και δημιουργούν. Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί έχουμε ελληνικά τοπικά προϊόντα τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα με τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Από την άλλη μεριά έχουμε και τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι έχουν δει την ανάγκη των σεφ για τέτοιας ποιότητας προϊόντα και έχουν ξεκινήσει και οι ίδιοι από μεριά τους να επενδύουν στις επιχειρήσεις τους έτσι ώστε να ανεβάσουν την ποιότητα της δουλειάς τους.

 

Οι ξένοι επισκέπτες είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα?

Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες το πρώτο πράγμα που αναζητούν να δοκιμάσουν ερχόμενοι στη χώρα μας είναι τα τοπικά προϊόντα. Για παράδειγμα στην Σαντορίνη στην οποία εργάζομαι, βλέπω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών θα δοκιμάσει τα ντόπια κρασιά της Σαντορίνης και θα αναζητήσει να φάει την φάβα, τα τοματίνια, τα κυκλαδίτικα τυριά κτλ.

 

Η Market Expo φέτος θα φέρει σε επαφή μικρούς παραγωγούς αλλά και μεγάλες εταιρείες με τους επαγγελματίες του κλάδου. Θα την επισκεφθείτε ?

Φέτος πιστεύω ότι η Market Expo θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα την επισκεφθώ σίγουρα γιατί θα φέρει τους μικρούς παραγωγούς κοντά μας και θα καταφέρουμε με αυτό τον τρόπο να γνωρίσουμε εύκολα τα προϊόντα τους τα οποία δεν θα είχαμε αλλιώς την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά.

 

Τι προσδοκίες έχετε από μία επίσκεψη στην Market Expo? Τι είναι αυτό που περιμένετε να δείτε? 

ΟΙ προσδοκίες που έχω είναι να δω μια έκθεση η οποία θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που θα ήθελα να δουλέψω στα πιάτα μου, και μιλάω καθαρά για την ποιότητα των προϊόντων. Πιστεύω αν συνεχίσουν έτσι οι Έλληνες παραγωγοί και έχουν τόσο καλή ποιότητα δεν θα υπάρχει λόγος να παίρνουμε εισαγόμενα προϊόντα.

 

 

Σύντομο βιογραφικό: 

 Ο Παύλος Κυριάκης έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στο εστιατόριο Σπονδή στην Αθήνα το οποίο είναι βραβευμένο με 2 αστέρια michelin, και σε εστιατόρια ίδιου επιπέδου σε Ευρώπη και Αμερική. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν executive chef στον όμιλο Andronis exclusive στην Σαντορίνη.